Stichting Filmalot

Bruisend centrum voor Filmmaken in Zeeland

Filmfabriek

Filmfabriek Xtra

Op 19 september 2015, de PZC Dag van de Zeeuwse film tijdens Film by the Sea, is een extra editie van Filmfabriek neergezet. Tussen 08.00 en 14.00 uur werd een sportieve clip opgenomen in hal 2 van Baskensburg in Vlissingen. Raimond van Soest schreef daarvoor een script, en Rieks Soepenberg en Wietske de Klerk regisseerden de opnamen. Speciale dank gaat uit naar de Jongerjury van Film by the Sea en Perry Mulder. Ook bedanken wij Leontien Poppe van ZB voor het mede-organiseren en Stichting ZSL voor de shirts.

De ca. 25 deelnemers hebben in 1 dagdeel tijd kans gezien een prima clip op te nemen. Voor velen was het de eerste ervaring voor en/of achter de camera. Zie ook het videoverslag van Jan Parent en de foto's van Els Swart.

Filmfabriek Sporthal Vlissingen

Cavak Filmfabriek FilmXperienZ
Editie 2015

Filmfabriek 2015 werd georganiseerd in nauwe samenwerking met Scoop Zeeland, in het bijzonder Leontien Poppe. Dankzij deze samenwerking groeide de derde editie van Filmfabriek uit tot de best bezochte ooit. Maar liefst 47 deelnemers bevolkten op zaterdag 6 juni 2015 de Machinefabriek in Vlissingen. Deze editie werd mogelijk gemaakt door bijdragen van Fonds Cultuurparticipatie en VSB fonds.
 
Raimond van Soest schreef het krachtige scenario voor een korte film met drie scenes, Inglorious Breakdown. De promo's voor filmfabriek 2015 werden gemaakt door Lars van der Ploeg. In de ochtend werden de scenes voorbereid. Aan de groep CAST (acteurs, actrices, figuranten, stunters etc.) vertelde Jonathan Perquin de fijne kneepjes van het vak. Rieks Soepenberg, met als vaste steun en toeverlaat Joost Kuiper van Tjoonk video, geluid & licht, gaf een voorbereidende workshop op het gebied van camera, licht en geluid voor de groep CREW. Ten slotte bereidde Raimond van Soest de drie regisseurs van FilmstarZ voor op wat er die middag van hen werd verwacht. Na een goede maaltijd – er moest veel gedaan worden in de middag – begonnen de opnames. De gehele Machinefabriek werd daarbij als locatie gebruikt. En met ook dit keer opvallende 'props': dank aan Melis Middelburg voor de grote kraan, Sturm en Dekker en Pouwelse Hoveniers voor de sloopkogel en Flexibility Zeeland en Supermaritime voor de hesjes en de helmen. Onder de bezielende leiding van opnameleidster Wietske de Klerk werden de scenes opgenomen. Het geschoten materiaal werd direct in de computer van editor Chris Heeren geladen, zodat aan het einde van de middag de film gemonteerd en wel - en na een goede maaltijd verzorgd door D!vers/Arduin - aan alle nieuwsgierige deelnemers kon worden vertoond.
 
Onze dank gaat verder uit naar gemeente Vlissingen, Provincie Zeeland, CTV, Daphne Koelma, Els Swart en Jan Parent. De foto's zijn gemaakt door Leonard Passchier.

Inglorious Breakdown

Editie 2014

Filmfabriek 2014! Het was weer een groot succes. Afgelopen zaterdag hebben we met een grote groep enthousiaste filmmakers in spe een korte film opgenomen in de Machinefabriek. Met ruim dertig cast- en crewleden was het een lange, intensieve dag, maar wat hebben we genoten van ieders inzet! Een te gek script, een super sjieke trouwjurk, een wit paard en een vette New York Taxi stonden geheel tot onze beschikking! Wij bedanken alle sponsors voor hun bijdrage aan de dag! Op onze facebook pagina staan de foto's.

White Wedding Breakdown Filmfabriek 2014

Editie 2013

Zaterdag 1 juni 2013 organiseerde Stichting CAVAK samen met WAK Zeeland in de Zware Plaatwerkerij FilmstarZ Filmfabriek. Jong en oud kwamen samen en leerden de fijne kneepjes van het vak. De deelnemers mochten filmen met de camera, leerden van alles over acteren en schoten uiteindelijk samen, in 1 dag een dus, een korte film. Na een feestmaal van Lekker Gesmaeckt werd de dag afgesloten met een heuse première. Wij danken alle betrokkenen van de organisatie, WAK Zeeland, Melis Kraanverhuur en natuurlijk alle deelnemers voor jullie inzet en enthousiasme!

Kill Your Darlings (FilmstarZ Filmfabriek 2013)