Stichting Filmalot

Bruisend centrum voor Filmmaken in Zeeland

Filmrecruitz

13 september 2015: Priscilla Knetemann

In het kader van FilmXperienZ, een educatief programma tijdens Film by the Sea, gaf Priscilla Knetemann een geslaagde workshop 'camera-acteren'. Actrice Priscilla Knetemann is oa bekend van Gooische vrouwen en Spangas. ca. 50 jongeren met en zonder ervaring hebben deze workshop gevolgd. In een notendop gaf ze in de praktijk tips en trucs, zoals: "Probeer het vooral klein te houden."

Film: Jan Parent
Foto: Els Swart

workshop camera acteren 13092015

Cavak FilmXperienZ Priscialla Knetemann
18 April 2015: Ferri Somogyi

CAMERA-ACTEREN
In de acteerworkshop van Ferri Somogyi maakte een bont gezelschap kennis met de basisprincipes van het acteren. Hij liet zien hoe je voor de camera overtuigend over kan komen, de do’s and dont’s tijdens acteren, scriptanalyse en tekstbehandeling. Maar ook werden coördinatie, de verschillende acteermethodes en persoonlijke benadering behandeld. Hij liet voorbeelden zien, er werden oefeningen gedaan en scènes nagespeeld. Maar wat vooral centraal stond is plezier! Klik hier voor reacties van deelnemers.
 
Over Ferri Somogyi
Ferri Somogyi heeft veel ervaring in het acteervak. Hij is vooral bekend geworden door zijn rol als Rik de Jong in de soap Goede Tijden Slechte Tijden. Daarnaast vertolkte Ferri verschillende rollen in Baantjer, Jezus is een Palestijn en Flikken Maastricht. Recent speelde hij de hoofdrol in de nieuwe Nederlandse film Zeeuws Meisje.

Met dank aan Filmfestival Zeeuws Vlaanderen
Foto: Els Swart

CAVAK Workshop acteren

18 April 2015: Raimond van Soest

STORYBOARD TEKENEN
Storyboard tekenen is je film tot leven wekken. Het is een uitstekend middel om informatie, ideeën en gevoelens op een heldere en aansprekende manier over te brengen aan jezelf, je producent en je hele film-crew. Tijdens de complete workshop 'From Script to Screen' leerde Raimond van Soest zijn 'klas' op speelse wijze alles over de structuur van de film, scenario, het monteren, camerastandpunten en -shots, de scene-opbouw en nog veel meer. Daarna hebben alle deelnemers zelf echte storyboards getekend. Klik hier voor reacties van deelnemers.
 
Over Raimond van Soest
Raimond van Soest heeft storyboards getekend voor de speelfilms als: Michiel de Ruyter, Oorlogswinter, Alles is Liefde, Simon, Phileine Zegt Sorry en tv-commercials als MTV Mobile, Volkswagen Touran, L'Oreal Paris / Studio Line, Pickwick thee en vele anderen.

Foto: Els Swart

CAVAK Workshop storyboarding

22 Februari 2015: Rieks Soepenberg

De tweede workshop van FilmrecruitZ was een introductie workshop Camera en licht. Ze werd gegeven op 7 februari 2015 door Rieks Soepenberg in de groen/blauwe zaal van de Zeeuwse Bibliotheek te Middelburg. 

De workshop behandelde volgende onderwerpen: technische creatieve mogelijkheden van de digitale filmcamera,
introductie in filmbelichting, gebruik van verwisselbare lenzen en camera instelling voor postproductie.