Stichting Filmalot

Bruisend centrum voor Filmmaken in Zeeland
FilmstarZ 2019 Maak je eigen korte film!

FilmstarZ 2019 - formulier

FilmstarZ 2019 - formulier

Op 16 februari 2019 is het weer zover. Dan vinden de filmideepitches van FilmstarZ plaats. Iedereen van 16 jaar en ouder mag langskomen om zijn of haar filmidee toe te komen lichten. Een drie-koppige jury beslist aan het einde van de dag welke zes mensen doorgaan naar de volgende ronde. In die ronde schrijf je dan je 'produceable script', de basis voor de te maken film. Deelname is gratis. Verderop op deze pagina is het inschrijfformulier: even naar beneden scrollen dus.
 

HANDIG OM TE WETEN
Je pitch hoeft natuurlijk nog niet helemaal af te zijn: bekijk daarom de tips in het filmpje hiernaast. Geef je pitch wel een kop en een staart. Daarvoor hebben we een handig hulpmiddel, dat je kunt downloaden: 20180119_filmalot_filmideaz.pdf Wat ook kan: je pitch vertellen aan de hand van 10 tot 20 zelfgekozen en/of zelfgemaakte foto’s. Neem dan wel je laptop of je fotomap mee om je beelden te presenteren. 

FilmstarZ is een 8 maanden durend programma waarin drie aankomende regisseurs vanaf 16 jaar, door middel van intensieve coaching en begeleiding, hun eerste korte film maken. Na de filmpitch in februari gaan er 6 kandidaten door naar de workshopronden. Daarin kweken ze hun idee op tot een doortimmerd scenario. Dit wordt gepresenteerd aan de vakjury, waarna 3 regisseurs hun filmplan gaan maken. In de zomer worden de opnamen gemaakt, waarna september en oktober de montage-maanden zijn. In november gaan de drie films feestelijk in première. Het programma bevat ca. 16 workshops en diverse trainingssessies van professionele filmmakers. En je moet rekening houden met 'huiswerk' om de coachingssessies voor te bereiden en dergelijke. Een intensief programma, dat door alle kandidaten dikwijls wordt omschreven als 'de mooiste leerervaring uit mijn leven'.

Het deelnamereglement kun je hier inzien: 20180119_filmalot_filmstarz_reglement.pdf

LET OP! Meedoen kan vanaf 16 jaar, met als peildatum 1 januari van het jaar waarin FilmstarZ wordt gehouden.
Deelnemers aan FilmstarZ dienen in Zeeland woonachtig of studerend te zijn, dan wel er geboren te zijn en er minimaal 6 jaar gewoond te hebben.

inschrijfformulier

Pitchtips FilmstarZ 2019 totaal