Stichting Filmalot

Bruisend centrum voor Filmmaken in Zeeland

Filmalot FilmstarZ 2018

DE CAST & CREWINGDAG WAS WEER EEN SUCCES

HET WAS EEN FANTASTISCHE DAG bij de FILMALOT AUDITIES!

CHECK HIER HET FILMPJE 
Er werd geacteerd, gezwoegd & gelachen, geoefend en overlegd. Van professoren tot verpleegsters passeerden de revue en er was vooral veel creativiteit en fun.

Volg onze FilmstarZ met hun Cast & Crew want het filmmaken is nu echt begonnen!
En ik van jou van Maarten Swaan
KRAS LOT van Jesse de Vries
Stofje van Pien Vroonland

WAT DE JURY ZEI:

De jury heeft beslist! Drie nieuwe korte films gaan deze zomer door onze talentvolle FilmstarZ regisseurs opgenomen worden. De juryrapporten zijn voorgelezen. Een lach, een traan, compassie en blijdschap. De volgende ronde is gestart. De coaches en regisseurs gaan aan de slag, workshops volgen en de dag voor de audities van cat & crew komt er weer aan. En deze zomer in juli en augustus zullen de opnamesets bruisend van energie de drie korte films tot leven gaan wekken. 

DE FILM VAN ANNEKE WISSE

Een verfijnde regie-visie en excellente uitwerking. Een film met een teer herkenbaar verhaal over tijdloze onzekerheden en twijfels, maar onduidelijk of er voldoende reliëf in het karakter zit. Met wel veel gevoel voor detail en mooi beeldend geschreven vraagt de jury zich af of het thema toch genoeg urgentie heeft. Een groot compliment voor haar productieplan, klaar om de film sowieso te maken. Anneke krijgt nog niet de kans deze zomer haar film te produceren maar haar charme en kracht zijn veelbelovend!

9 juni Cast & Crewdag BE THERE!

DE FILM VAN MAARTEN SWAAN

 

Een mooi geschreven rond verhaal en visueel gracieus. Al zo goed als set met vinden van de cast met markante acteurs. De beschrijvingen in je scenario stralen een klasse uit die je wel moet laten terugkomen in de gekozen locatie. Zorg daarom naast de art direction dat je goed afstemt met je cameraman welke filmlook je wilt creëren. Maarten, denk nog eens goed na over de afsluiting van je film, op welk punt je het sterkst eindigt. Verder ziet alles er goed verzorgd uit en  valt te zien dat je dit echt graag wilt. Maarten gaat deze zomer zijn film opnemen en wij kijken uit naar zijn filmische keuzes!

 

9 juni Cast & Crewdag BE THERE!

 

DE FILM VAN REMCO TEXER

Mooi Art-house verhaal met gedurfde keuzes in de regie-visie, het filmen in zwart wit en het fotografische karakter van beelden. De symboliek voor tijdsverloop in het script is exquis maar deze stijl kan nog beter geregisseerd worden. De jury vindt verder dat de helderheid van vertelling wel verder mag worden uitgediept. De film en Remco hebben een groei doorgemaakt om trots op te zijn. Ondanks dat Remco deze zomer niet zijn film gaat produceren verwachten we nog van zijn artistieke talent te horen!

9 juni Cast & Crewdag BE THERE!