Stichting Filmalot

Bruisend centrum voor Filmmaken in Zeeland
FILMSTARZ KWEEKVIJVER VAN FILMTALENT

FilmstarZ 2016

Nummer 1 is .... Twee!

De film 'Twee' van Eddie Bimmel heeft de Gouden Zeester gewonnen in de filmmaakcompetitie FilmstarZ 2016. De vakjury, bestaande uit Fifi Visser, Simon Blaas en Kathrin Ginsberg, riep deze science fiction kortfilm unaniem uit als winnaar. Zij waren aangenaam verrast door de kwaliteit van de kortfilm op alle fronten zoals acteren, montage, art direction, opbouw en vooral: kijkplezier.

Op onze facebookpagina zie je een fotoreportage van de geslaagde avond.

Ook Omroep Zeeland besteedde aandacht aan de premieres.

Op naar de premiere ...

Negen maanden lang hebben de aankomende filmmakers - Christiaan de Jager, Aron Verbogt en Eddie Bimmel - gewerkt aan het realiseren van onze hun korte film. Wat in februari begon met een ideetje op papier, eindigt op maandagavond 7 november op het witte doek van Cinecity. De heren vertellen over de laatste loodjes richting de premieres van Cavak FilmstarZ 2016...

Op weg naar de premières

Impressies van de opnameweken

Making Of 'Twee' van Eddie Bimmel FilmstarZ 2016

Making of 'Everrred'

Impressie opnameweek Open Wond - Chris de Jager Filmstarz 2016

Op naar de opnameweken!

Castingdag 2016

Decoupage

23 april: de beslissing

23 april 2016. Na twee maanden van werken aan een verfilmbaar scenario in de workshops, neemt de jury een besluit. Drie regisseurs gaan hun eerste korte film maken. Zij presenteren daarom hun scenario, samen met hun regie visie en een eerste productieplan. De jury beoordeelt dit geheel, en kijkt ook naar inzet en leercurve.

En de uitslag is ..... Christiaan, Aron en Eddie!

Pitchfinale 2016

Cavak FilmstarZ 2016 keuze drie regisseurs
De workshops van de eerste ronde

Scriptontwikkeling FilmstarZ 2016

Scriptontwikkeling 2 FilmstarZ 2016

Productieclass FilmstarZ 2016

27 februari 2016: de aftrap

Op 27 februari 2016 was het weer zover: de filmideepitches van FilmstarZ. Iedereen van 16 jaar en ouder kon langskomen om zijn of haar filmidee toe te komen lichten. Aan de hand van 10 tot 20 zelfgekozen en/of zelfgemaakte foto’s presenteerden de kandidaten hun idee. Een vier-koppige jury besliste aan het einde van de dag dat vijf mensen doorgingen naar de volgende ronde. In die ronde schrijven zij hun 'produceable script', de basis voor de te maken film. 

Wij wensen (v.l.n.r.) Aron, Eddie, Jennifer, Christiaan en Levi veel succes!

Ideepitches FilmstarZ 2016

Cavak filmstarZ 2016 start
Banner: