Stichting Filmalot

Bruisend centrum voor Filmmaken in Zeeland
FilmstarZ2018 Maak je eigen korte film!

FilmstarZ 2018

FilmstarZ 2018

Op 17 februari 2018 is het weer zover. Dan vinden de filmideepitches van FilmstarZ plaats. Iedereen van 16 jaar en ouder mag langskomen om zijn of haar filmidee toe te komen lichten. Een vier-koppige jury beslist aan het einde van de dag welke zes mensen doorgaan naar de volgende ronde. In die ronde schrijven zij hun 'produceable script', de basis voor de te maken film. Deelname is gratis. Verderop op deze pagina is het inschrijfformulier: even naar beneden scrollen dus.

Ken je FilmstarZ nog niet? Bekijk dan het filmpje hiernaast dat Jan Parent vorig jaar maakte van de Filmpitches.

Nog mooier zijn de video's van het maken van de drie korte films van vorig jaar van Gijs & Jens, Joran en Reno Maenhout.

BELANGRIJKE VOORWAARDE
Maak voor de pitch een presentatie van je filmidee aan de hand van 10 tot 20 zelfgekozen en/of zelfgemaakte foto’s. Neem dus je laptop of je fotomap mee om je trailer te presenteren. 

Plaats: FilmlabZ, Voltaweg 11, Vlissingen.

Klik hier voor een handig hulpmiddel om je filmidee uit te werken: 20180119_filmalot_filmideaz.pdf

Klik hier voor het deelnamereglement: 20180119_filmalot_filmstarz_reglement.pdf

FilmstarZ is een 8 maanden durend programma waarin drie aankomende regisseurs vanaf 16 jaar, door middel van intensieve coaching en begeleiding, hun eerste korte film maken. Na de filmpitch in februari gaan er 6 kandidaten door naar de workshopronden. Daarin kweken ze hun idee op tot een doortimmerd scenario. Dit wordt gepresenteerd aan de vakjury, waarna 3 regisseurs hun filmplan gaan maken. In de zomer worden de opnamen gemaakt, waarna september en oktober de montage-maanden zijn. In november gaan de drie films feestelijk in première. Het programma bevat ca. 16 workshops en diverse trainingssessies van professionele filmmakers. En je moet rekening houden met 'huiswerk' om de coachingssessies voor te bereiden en dergelijke. Een intensief programma, dat door alle kandidaten dikwijls wordt omschreven als 'de mooiste leerervaring uit mijn leven'.

inschrijfformulier

Pitchronde 2017