Stichting Filmalot

Bruisend centrum voor Filmmaken in Zeeland

FilmsupportZ

Filmsupportz

Met FilmsupportZ biedt stichting Filmalot (voorheen Cavak) advies en ondersteuning aan amateur- en semi-professionele filmmakers met plannen voor eigen filmproducties. Wat dacht je van een powersessie van 2 uur met feedback, tips, tricks en netwerkverwijzingen door onze filmexperts? En eventueel kunnen we meedenken over pre-productie, productie en postproductie. Dus: heb je serieuze filmplannen en wil je eens sparren met onze filmexperts, stuur ons dan je gegevens en je wens via dit formulier.

ZEEUWS MEISJE

Een van de eerste projecten die Stichting CAVAK met FilmSupportz heeft ondersteund is Zeeuws Meisje. Een roadmovie van Gouden Zeester-winnaar Perry Mulder. Hieronder een stuk van Perry Mulder over de film en de samenwerking.

'Raimond van Soest, Nederlands bekendste storyboardtekenaar zet zich namen Stichting CAVAK in om het Zeeuws Meisje te voorzien van de nodige storyboards. Eerder tekende van Soest de storyboards voor o.a. Simon, Alles is Liefde, Oorlogswinter en Michiel de Ruyter. Twee jaar geleden tekende hij ook de storyboards voor Perry Mulder's Zwart, winnar van FilmstarZ 2012. Die samenwerking verliep zo goed, dat hij ook voor Zeeuws Meisje zijn potloodjes weer heeft geslepen.

De storyboards worden aangeboden door Stichting CAVAK middels het nieuwe project FilmSupportz. Een programma dat voorziet in advies en ondersteuning aan amateur- en semi-professionele filmmakers met plannen voor eigen filmproducties en mogelijkheden bieden to specifieke competentie-ontwikkeling. Dit, om de doorgroei van jong talent na het maken van een korte film bij hun programma FilmstarZ ook te ondersteunen in hun verdere traject. 

Zowel onze cameraman Rick Hamelink (film: Gamophrenia 2010), geluidsman Tommie Knijff (film: Vals 2013) en regisseur Perry Mulder (film: Zwart 2012) hebben een eerder traject doorlopen bij CAVAK met de verwezenlijking van een eigen korte film. Vandaar dat Stichting CAVAK het project Zeeuw Meisje op de manier graag wil ondersteunen. Hier zijn wij hun uiteraard zeer dankbaar voor.' 

Kijk voor meer informatie over het project op de website van Zeeuws Meisje.   

COA Goes

Op verzoek van het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers te Goes heeft Cavak een korte, gratis workshop gegeven. In deze workshop werden een aantal onderdelen behandeld hoe de groep op eenvoudige wijze zelf een korte film kan maken. Een twintigtal mensen vanaf 10 tot ca. 30 jaar waren op deze middag aanwezig, gegeven door Kees Vermeer.

"Namens de kinderen/ouders (en wij als COA)  die deze middag hebben bijgewoond, wil ik u hartelijk dank zeggen voor uw uitleg/medewerking."
- Cor de Jonge, Azc / Coa Goes

Cavak FilmsupportZ COA
Onderstroom

FILMSTAGES FESTIVAL ONDERSTROOM

Festival Onderstroom en Stichting Cavak boden een animator, cameramensen een een editor de kans om stage te lopen. Gedurende het festival - 2 tot en met 5 juli - werden elke dag opnamen gemaakt van 1 of 2 acts/voorstellingen. Dit werd verwerkt tot een kort filmpje dat direct daarna online ging. Met dank aan Projectleider Lars van der Ploeg/Larsologie en Jan Parent.

Cavak FilmsupportZ Onderstroom
Serious Request

Serious Request heeft ook elk jaar een glazen huis ergen op Walcheren, Zeeland. In 2015 staat dit in Domburg. De organisatie ervan vroeg Cavak om mee te denken hoe de festivalweek in beeld gebracht kon worden. En wat heb daarbij te wachten zou staan. Ook zijn enkele Cavak-getrouwen er op uit getrokken om statements van beroemde artiesten op te nemen voor de promotiefilm. Voor de camera verschenen onder andere Kim Wilde en The Dubliners. Met dank aan Jan Parent en CTV.

Cavak FilmsupportZ Serious Request
Kunstbende 25 jaar

In nauwe samenwerking maakten Kunstbende en stichting Cavak een promo ter gelegenheid van de 25e verjaardag van Kunstbende. Gedraaid met vele winnaars en deelnemers van Kunstbende en Cavak-crew.

Promo 25 jaar Kunstbende

Stromen

Cavak is betrokken geweest bij EscautSchelde. Dit is een uitgebreid internationaal project met diverse deelprojecten op het terrein van cultuur, wetenschap en toerisme. Het wil de bewoners van het Scheldegebied van Zeeland tot in Frankrijk sensibiliseren voor de geografische, historische en culturele rijkdommen. Voor dit project werden contacten gelegd op acht academies voor film, media en kunst in Nederland en België. Studenten op deze academies zijn uitgenodigd om op de inspiratiedag te komen. Deze inspiratiedag vondt plaats aan de boorden van de Westerschelde, in de toren van het RPCZ-gebouw in Vlissingen.

Het winnende treatment werd geschreven door Silvie Konings. Zij ontwikkeltde samen met Stichting Cavak haar film. Cavak zorgde voor coördinatie en coaching op het gebied van treatment en decoupage, cinematografie en storyboarding, productieplan, productie-coordinatie en post-productie. De film is vertoond tijdens Film by the Sea en in Antwerpen.

Stromen - Teaser